Vršac nosi pobedu u prvom nakon neizvesne završnice

Dugo očekivan početak nove sezone KLS je stigao i naš tim dočekao je ekipu KK Vršac Meridianbet. Ekipa koja je pravljena za ABA2 takmičenje koje su napustili pred sam početak tog takmičenja, ekipa koja juri najveće domete u KLS. Naša ekipa koja sem kapitena Dumića i Grojića ima potpuno nov izgled, odigrala je borbeno, ali ispostaviće se ne dovoljno za pobedu na kraju meča.

Atmosfera i utakmica je bila veoma dobra i kvalitetna. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našoj publici na podršci i nadamo se da i pored poraza ovo je bila pozivnica da nastave da nas bodre i u još većem broju.

Naš tim je bolje započeo susret, povevši 10:2. Ekipa Vršca polovinom prvog perioda kreću u presing i u jednom trenutku uspevaju da smanje zaostatak, ali je usledio je odgovor našeg tima koji na prvi odmor odlazi sa osam poena viška.
Početak druge četvrtine obeležava serija gostiju 8:0 kojom dolaze do izjednačenja. Sve vreme se igra u visokom ritmu, a na poluvreme se odlazi sa vođstvom domačih od 38:35. Nastavak susreta pripao je Vrščanima, koji agresivnom igrom prave seriju od 9:0 i prelaze u vođstvo – 44:38. Prednost su branili sve do pred kraj trećeg perioda, kada uspevamo da poboljšamo šut i skok u odbrani, pa u odlučujućih deset minuta naš tim ulazi sa jednim posedom zaostatka.
Tokom poslednjeg kvartala vodila se velika borba na parketu. Oba trenera su se opredelila za niske postave, ritam je bio žestok i igralo se poen za poen. Bez drame ipak nije moglo. Najpre Grojić trojkom, 13 sekundi pre kraja poravnava rezultat na 74:74, potom su Popović sa jedne i Kočović sa druge strane oba puta bili precizni sa linije penala, a odluka o konačnom pobedniku pala je u poslednjoj sekundi meča, kada je Stojičić faulirao Popovića. Popović je pogodio jedno bacanje, dovoljno za veliku pobedu i radost Vrščana koji se kući vraćaju sa prva dva boda na svom kontu.

Čačak 94 Quantox: Osawe 4p 12sk, Janković, Radojičić 12, Grojić 15, Šaponjić, Kočović 7, Stojičić 8, Alberton 9, Todorović 9, Dumić 12

Vršac Meridianbet: Carter 6, Bajić, Carrington 9, Šušter, Popović 19, Sl.Jovanović, Pallmer 11, Milling 10, Makitan 8, Zečević, St. Jovanović 11, Jeković 3

Leave a Reply