Ako pokušavate nešto da postignete, uvek ćete imati barikade. Svi su ih imali, ali one ne moraju da vas zaustave. Ako naiđete na zid, nemojte da se okrenete i odustanete. Otkrijte kako da se popnete, prođete kroz njega ili radite oko njega.

Majkl Džordan
Spremni za velike rezultate

KK Čačak 94
ISTORIJAT

Inicijativu za osnivanje KK Čačka94 pokrenula je grupa košarkaških entuzijasta 1994 godine. Za predsednika je izabran Dragomir Grujović. Po rečima samih osnivača, treći košarkaški klub je bio potreban Čačku zbog velikog broja dečaka koji su trenirali košarku a nisu mogli da nađu svoje mesto u seniorskim ekipama postojeća dva čačanska kluba. Prvi trener ekipe je bio Dobrilo Jojić a pomoćnik Slobodan Jovanović. Narednog leta, uprava kluba je ojačana sa Mirkom Drobnjakom i klub je izborio prvo učešće u viši rang – II Srpsku ligu Grupa Zapad. Sezonu 1999/2000 ekipa je završila na 13. mestu i izgubila status člana II Srpske Lige.

U avgustu 2000 godine, veliki sportski entuzijasta i zaljubljenik u košarku Zoran Krivokapić, okupio je grupu mladih 15-godišnjih momaka sa kojima je narednih par godina igrao Ligu mlađih kategorija Regiona 6. Tokom 2002 godine učinjeni su veliki napori da se klub reorganizuje kako bi mogao da igra seniorsku košarku. Za predsednika kluba je izabran Dušan Nikolić a trener Zoran Krivokapić. Na taj način su stvoreni svi uslovi za nastavak takmičenja. Sezone 2002/2003 ekipa se vraca u seniorsku konkurenciju a vec 2003 godine klub dobija i kadetsku ekipu. Od 2003 pa do današnjeg dana, KK Čačak94 je odigrao veliki broj utakmica u Letnjoj i Drugoj Srpskog Ligi.

Sa ponosom ističemo da je veliki broj naših igrača u međuvremenu završio fakultet i to je mozda i jedan od najvećih uspeha i najbolji rezultat naseg rada. Kroz celu svoju istoriju, klub je imao problema sa finansijskim sredstvima kao i uslovima za treniranje ali je uprkos svemu nastavio da postoji. Klub i danas postoji zahvaljujuci par mlađih ljudi koji vole košarku i koji će dati sve od sebe da klub konačno uđe u viši rang.

Tokom 2016 godine, klub je preuzela nova i veoma ambiciozna uprava na čelu sa gospodinom Milanom Popovićem i klub se vraća na staze uspeha. 

U sezoni 2017/2018 naš klub je zauzeo prvo mesto u drugoj srpskoj ligi i samim tim obezbedio istorijski ulazak i viši rang – Prvu Srpsku ligu! U prvoj sezoni u tom rangu takmičenja, klub završava na osmom mestu. Da bi već druge sezone završio na fenomenalnom drugom mestu i sticajem neki čudnih okolnosti ne ulazi u viši rang gde se plasirala treće plasirana ekipa Napretka.

U sezoni 2020/2021 klub je ostvario istorijski uspeh i ušao u visi rang tj. u Drugu ligu Srbije gde planiramo da ponosno predstavljamo grad Čačak i Zapadnu Srbiju. Treba napomenuti da smo do tog uspeha došli veoma suvereno, bez ijednog poraza uz pobede sa prosečnom razlikom od 23,5 poena.

Prijatelji kluba