Čačak 94 ostao u borbi za plej-of

U 9. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 upisali su veoma važnu pobedu, jer su na domaćem parketu savladali Crnokosu rezultatom 88:76 (23:18; 21:12; 26:23; 18:23).

Čačak 94 je dobro počeo utakmicu. U uvodnim minutima naročito se isticao Vasilijević, kome se pripisuju prvih osam poena. Na drugoj strani, Crnokosa je svoje poene tražila kroz dobre prodore. Na taj način je držala priključak za raspoloženim Čačanima. Velika borba je vođena među rivalima sličnog kvaliteta. U jednom momentu domaćin je uspeo da pobegne na +8 (20:12). I to je bio najviše vođstvo tokom prvog kvartala. Timu iz Kosjerića pošlo je za rukom da odoli naletima domaćeg sastava.

Trojkom Zimonjića Čačak 94 startuje u drugoj deonici. Međutim, Crnokosa odmah uzvraća istom merom. Ponovo je na snazi vladao rezultatski egal. Doduše, prednost je mahom bila na kontu domaćina, ali ona nije bila prevelika, najviše osam koševa. Ipak, kolika god bila, ulivala je sigurnost, ali i nadu. Međutim, u drugom delu četvrtine domaćin je dodao gas, a motor ekipe ponovo je bio Vasilijević. Pametnom i strpljivom igrom Čačak 94 je pred kraj poluvremena uspeo da stigne do kote 14 (44:30). Zaista je domaćin izgledao dobro na parketu, što je i semafor pokazivao.

Dobru igru iz prvog Čačani su nastavili u drugom poluvremenu. Zahvaljujući istoj, pobegli su na ogromnih +19 (49:30). U trenucima nemoći trener Crnokose posegnuo je za tajm autom kao jedinim mogućim rešenjem. Nakon toga gosti vezuju šest koševa. Međutim, Zimonjić tu seriju prekida novim pogotkom van linije 6,75. Šut spolja je dobro služio domaćina, što je bitno uticalo na to da razlika sve vreme bude dvocifrena. Doduše, zbog inteziteta igre, kao i kraće klupe, bitni igrači Čačka 94 su ušli u probleme sa faulovima. Bez obzira na to, čvrstina u odbrani nije jenjavala. Zahvaljujući tome, kao i odličnoj partiji Dedijera, Čačak 94 je imao odličan rezultat.

Početkom poslednje četvrtine domaćin je dobacio do ogromnih +20 (75:55). Igra čačanskog tima bila je fenomenalna. Na drugoj strani, Crnokosa je prikazivala veoma bledu partiju. Samo individualnim rešenjima uspevala je da dođe do poena. Za to vreme Čačak 94 je igrao staloženo, mudro čuvajući vođstvo, čak ga uvećavši do 21 (83:62). U tom stilu je protekla četvrta četvrtina. Domaćin je uspeo u svom glavnom naumu, pobedio je direktnog rivala za četvrto mesto. Doduše, sjaj pobede malo je pomutila činjenica da krajnji rezultat nije bio veći od 13 poena, koliko je Čačak 94 izgubio u Kosjeriću.

Bez obzira na to, na kraju treba reći još i to da je ovo bila najzrelija partija igrača Čačka 94 ove sezone, zahvaljujući kojoj je ostao u igri za plej-of.

Čačak 94: Branović, Urošević 2, Stanišić, Dedijer 25, Vasilijević 21, Pajević 11, Stefanović, Ristanović 5, Zimonjić 24, Jovanović.

Komentar