Čačak 94 Quantox osvojio zlata vredne bodove protiv Slobode!

U okviru 23. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igrači Čačka 94 Quantox dočekali su na parketu Dvorane kraj Morave kolege iz užičke Slobode. Bio je to duel od ogromne važnosti za oba sastava, a naročito domaći, koji ulaže silan napor kako bi ostao deo najelitnijeg srpskog takmičenja. Kada je stavljena tačka na susret, trijumf je završio u rukama Čačana, a rezultat je glasio 84:72 (27:19; 21:25; 16:15; 20:13).

Kao što se moglo i očekivati, meč je započeo odmeravanjem snaga između dva sastava. Međutim, nije prošlo dugo, a Čačak 94 je dodao gas, pa je koševima Popovića i Danijelsa munjevito došao do zalihe od sedam poena (9:2). U nastavku je Sloboda uspela da se stabilizuje i odgovorio, ali to nije bilo dovoljno da potpuno sustigne rivala, koji je konstantno vodio. Štaviše, krajem deonice Čačak 94 je došao i do prve dvocifrene prednosti (20:10). Užičani su uspeli da malo ublaže nalet Čačana, ali daleko od toga da su mogli da potpuno anuliraju deficit.

Početak drugog kvartala nije obilovao koševima. Takva situacija više je pogodovala Čačanima, koji su imali fin kapital iz prvih 10 minuta. Naravno, kod gostiju nije nestala želja da uđu u egal, tako da su pokušavali da sustignu protivnika. Polovinom deonice trud im se itekako isplato, jer su uspeli da istope zaostatal (35:35). Domaćin je shvatio da je đavo odneo šalu, tako je skupio svoje redove kako bi zaustavio nalet Slobode. Uz dosta truda, do odlaska na veliki odmor Čačak 94 je sačuvao kakav-takav kapital na svojoj strani semafora.

Poenima Pantića krenula je treća deonica. Ali nastavak nije obilovao koševima, tako da rezultat nije značajnije menjan. Čačak 94 je sve vreme imao prednost u svojim rukama, ali ista nije iznosila puno poena, tako da je Sloboda sve vreme bila u igri. Međutim, stvari su se promenile u drugom delu četvrtine. Domaćin je preko Pilčevića i Popovića napravio seriju 7:0, pa je uspeo da se odlepi (62:53). I taman kada se učinilo da Čačani mogu da prelome meč u svoju korist, Sloboda je koševima Nekića i Ilića uspela da prepolovi zaostatak.

Odlučujući deo utakmice startovao je istovetno po oba tabora. Čačak 94 je ulagao veliki trud kako bi na vreme prelomio susret u svoju korist, dok je Sloboda nastojala da ga u tome omete. Ali kada je Majstorović uspeo da veže dva učinkovita napada, domaćin je ponovo došao do dvocifrene prednosti (71:61). Usledio je sušan period, što je itekako išlo na ruku Čačanima. Vreme je radilo za njih, jer su na svom kontu posedovali finu zalihu koševa. Razume se, Sloboda nije odustala, ali je bila sve dalja od cilja. Da stvar bude bolja po domaći tim, posle trojke Pilčevića razlika je dodatno porasla. Ako je do tog momenta postojao i tračak sumnje ko će da slavi, tada je nestao. Do konca susreta Čačak 94 je kontrolisao utakmicu, tako da je istu okončao u svoju korist.

Čačak 94 Quantox: Radovanović, Ćurčić 4, Popović 9, Pilčević 14, Pulijam 5, Tresač, Majstorović 11, Pantić 11, Danijels 22, Ndijae, Dumić 6, Gugović 2.

Sloboda: Nekić 7, Nikolić 3, Bogićević 2, Ćirković, Ćubić 7, Kapetanović 12, Aksentijević 4, Božić 13, Matić, Ilić 17, Miladinović 7, Matović.

Tekst: Nikola Minović

Leave a Reply