Kapiten Čačka 94 Radenko Pilčević veruje u dobru sezonu kluba…

Rezultat Čačka 94 od prošle sezone govori sam po sebi!Gotovo mesec dana je prohujalo od kada je prvi tim KK Čačak 94 započeo da se priprema za novu sezonu, prvu u kojoj će nastupati u Košarkaškoj ligi Srbije, najjačem po snazi košarkaškom takmičenju u državi. Iza Čačana je najuspešnija sezona u istoriji kluba. Naime, KK Čačak 94 je uspeo da se izbori za plasman u viši rang, odnosno već pomenutu KLS.

Radenko Pilčević, kapiten ekipe i jedan od najzaslužnijih igrača za uspeh, smatra da se klub potpuno zasluženo popeo stepenik više.
,,Prelepa sezona, kako za klub, tako i za mene lično. Bilo je puno pozitivnih utisaka i lepih trenutaka. Iskreno, ne moram mnogo da se osvrćem na prošlu godinu, jer rezultat govori sam po sebi. Smatram da smo se zasluženo plasirali u KLS“, rekao je Pilčević.
Prvi tim je na vreme krenuo da se sprema za izazove koji će, nema mesta sumnji, biti brojni i teški.
,,Krenuli smo tačno 1. avgusta da se spremamo za novu sezonu. Kostur tima od prošle godine je zadržan, a čine ga igrači iz Čačka, što nije mala stvar. Za sada sve teče po utvrđenom planu , a uskoro će krenuti i prve prijateljske utakmice“, smatra kapiten Čačka 94.

Iako je suviše rano da se priča o željama i eventualnim ambicijima, Pilčević veruje da tim može do pristojnog plasmana.
,,Pre svega, želimo da Košarkašku ligu Srbije odigramo što bolje mozemo. Moram da kažem da će nekim momcima ovo biti prvi put da igraju u KLS-u. Ali to će biti dobra prilika da pokažu koliko zaista mogu. A za koliko će to biti dovoljno, suviše
je rano reći“, mišljenje je iskusnog plejmejkera. Velika stvar jeste to što je klub sačuvao glavni deo rostera koji je lane i napravio
zavidan uspeh. A pošto je tim spoj mladosti i iskustva, ne bi trebalo da bude mnogo problema.

,,Uglavnom se prošle sezone pokazalo kao dobro to što je ekipa sastavljena od nekoliko iskusnih igrača, ali i nekolicine mladih i talentovanih košarkaša. Svi u klubu se nadamo se da će i ovoga puta biti tako“, kazao je Pilčević. Jedan od igrača koji je doneo odluku ovog leta da ostane u Čačku 94 jeste upravo Radenko Pilčević. Kako sam kaže, to je bio pravi izbor. ,,Kao što sam već rekao, jedna zaista prelepa sezona je iza mene, kao i celog kluba. Kada se samo to uzme u obzir, nije mi bilo teško da donesem odluku da ponovo nosim dres Čačka 94“, završio je Radenko Pilčević.

Tekst: Nikola Minović
Foto: Lejča photography

Komentar