Nikola Pešaković: Čačak94 napreduje iz sezone u sezonu!

Momak koji je u Čačku napravio prve košarkaške korake, koji je stigao do Partizana, ali kojeg su i povrede omele da napravi mnogo više u svojoj karijeri, vraća se u svoj grad, ali u ekipu Čačka94. Ono što je zanimljivo je da, popularni, Pešak je već nastupao za ekipu Čačka94, u okviru letnje lige, kao i 2. Srpske lige Zapad. To je bilo na dvojnu registraciju iz Borca, a klub je tad vodio naš počasni predsednik Zoran Krivokapić. Sa Nikolom smo malo popričali o utiscima i željama za ovu sezonu.

Kakvi su utisci povodom povratka u rodni grad nakon nekoliko godina?

Utisci su sjajni, mnogo sam srećan što ću opet igrati u rodnom gradu, Čačak mnogo volim, tu su mi porodica i prijatelji, a meni to mnogo znači, i Čačak je mesto gde se uvek osećam najlepše.

Nastupao si za Borac, kako u KLS, i u ABA2, ali kakvi su utisci o Čačku94 kao klubu i ekipi za predstojeću sezonu KLS?

Čačak 94 kao klub iz sezone u sezonu raste, sto me i ne čudi jer rade pre svega odlični i vredni ljudi u klubu, vodi se računa o svakom detalju sto je sigurno pravi put za budućnost. Ekipa je nova, trebaće nam vremena da se kockice poklope, ali vredno radimo i nadam se dobrim rezultatima. Naravno momci su svi dobri i otvoreni za rad, što je i preduslov za pozitivne rezultate.

Koja su neka tvoja lična očekivanja, a i očekivanja ekipe pred početak sezone, koja kreće 1. oktobra?

–  Lična očekivanja su da budem najbolja verzija sebe, nikad nisam sebe izdvajao ispred ekipe, tako da šta god bude bilo potrebno radiću samo da ekipa pobeđuje. Od ekipe, ove sezone očekujem iskorak u odnosu na prošlu sezonu, i naravno da svi budemo pre svega zdravi.

Za kraj, s obzirom da si prethodne sezone gostovao u Čačku sa ekipom Vojvodine, očekujes li ove godine možda još veću posetu u hali?

– Ja se iskreno nadam da će Čačani dolaziti u što većem broju da nas bodre, posto će nam podrška puno značiti. Ni jednoj ekipi nije prijatno da igra u Čačku, zbog te podrške sa tribina. Ako hala bude popunjena nama će to davati vetar u leđa za što bolje igre. Iskreno igrači mnogo vole da igraju kad su hale pune, jer se na kraju sport igra zbog njih. I ovom prilikom pozivam navijače da budu naš 6. igrač i pomognu nam da ostvarimo što bolje rezultate tokom predstojeće sezone.

Pešaku hvala na izdvojenom vremenu, želimo i njemu kao i celoj ekipi da pre svega ostanu zdravi, nastave sa jakim radom i poželimo sreću u predstojećoj sezoni.

Leave a Reply