Poraz od Hercegovca, sudijska trojka u centru pažnje!

Za danas je zakazano finale kupa Srbije drugi stepen s obzirom da je naša ekipa napravila ustupak i izašla u susret ekipi domaćina i Košarkaškom savezu Srbiju iako je po rasporedu meč bio zakazan za 24. januar. Kao klub koji želi da pruži ruku svima, i pored veoma zgusnutog rasporeda i utakmicama koje su veoma važne za naš tim, prihvatili smo promenu termina.

Meč je počeo u znaku našeg tima, koji je brzo poveo, ali ipak domaćin nošen publikom u dosta popunjenoj hali u Gajdobri, na čelu sa par odličnih igrača koji su igrali na višem nivou vraća se u meč i ubrzo prevodi. Već u situacijama u prvom poluvremenu zapaženo je nekoliko sudijskih grešaka.

Na poluvreme se otišlo sa 10 poena prednosti za domaćina, ali naš tim nijednog trenutka nije odustajao i korak po korak vraćao se u egal. Bilo koja veća serija našeg tima bila je onemogućena od strane sudijske trojke. Rani bonusi, nepostojeći faulovi, a zatim isključenja članova našeg stručnog štaba govore u prilog tome.

Pored svega toga, naš tim u takvim uslovima, dolazi do produžetka, koje opet počinje tehničkim na račun naše ekipe. Pored borbe i žara, protiv nekih stvari se nije moglo. U poslednjem napadu na meču naš tim imao je i šut za pobedu, ali usled kontakta sa protivničkim igračem, usledio je promašaj, a sudijaska poštaljka se opet nije čula.

Jasno nam je i da sudije prave greške, ali ukoliko se konstantno ponavljaju u toku jednog poluvremena, u ovom slučaju odlučujećeg u okviru kupa drugog stepena Srbije, i to konstantno na stranu gostujuće ekipe, tj naše ekipe, moramo to i napomenuti javno.

Naš tim ovim ne traži alibi ili smanjuje odgovornost, ali zaista se preteralo sa nekim odlukama. Najblaže moguće, smatramo da sudijska trojka uopšte nije bila dorasla nivou meča i smatramo da smo oštećeni u trenucima koji su direktno uticali na ishod meča.

Ostaje žal za ovom pobedom. Ipak i pored ovog poraza i drugog mesta, naš tim je napravio veliki uspeh i plasirao se na završnicu kupa Radivoja Koraća što je sam po sebi zaista ogroman uspeh!!!

Leave a Reply