Zoran Stefanović, trener KK Čačak 94: Želimo plasman u viši rang!

KK Čačak 94 se već izvesno vreme sprema za sezonu koja ga očekuje, a koja počinje za otprilike mesec dana. U dosadašnjem delu priprema klub iz Čačka mahom se bavio fizičkom spremom igrača, odnosno treninge je obavljao na atletskoj stazi.

Iza čačanskog tabora su četiri dobre i berićetne sezone. Pre četiri leta trener seniorskog sastava postao je Zoran Stefanović, a od tada je klub iz godine u godinu beležio sve zapaženije rezultate, pa je polako, ali sigurno, napredovao na raznim poljima.

Zbog očitog kvaliteta koji tim KK Čačak 94 poseduje, stručni štab i igrači veruju da ove sezone mogu napraviti korak više, pa da se po okončanju takmičarske godine nađu u rangu više, odnosno u Drugoj ligi Srbije.

Trener prvog tima Zoran Stefanović ukratko je sumirao prethodne četiri godine.

,,Pred nama je nova sezona, četvrta od kada vodim seniorski tim KK Čačak 94. Valja reći da iz godine u godinu klub polako stasava i postaje sve bolji, kako organizaciono, tako i igrački. Pre četiri godine imali smo želju da uđemo u viši rang iz Druge srpske lige. To smo uspeli da napravimo. Naredne sezone smo imali kao glavnu nameru da ne ispadnemo iz lige, pa nam je i to pošlo za rukom, a čak smo igrali i plej-of”, rekao je Stefanović.

On ističe da je KK Čačak 94 minule sezone mnoge prijatno iznenadio sjajnim partijama, uprkos činjenici da je tim bio veoma mlad.

,,Prošle sezone osnovni cilj je bio izboriti opstanak. Tada se ekipa značajno promenila, pa je u timu bilo samo dva starija igrača. Međutim, ostvarili smo fenomenalan uspeh, jer smo zauzimali drugo mesto u trenutku kada je liga prekinuta zbog pandemije”, dodao je trener Čačana.

U narednoj takmičarskoj godini klub ima visoke ambicije, a glavna je naravno prelazak u viši stepen takmičenja. To naglašava i strateg Stefanović.

,,Moram da naglasim da u klubu niko ne beži od glavnog cilja, a to je prelazak u viši rang. Zbog toga smo sastav malo promenili. Ostali smo bez nekoliko igrača, poput Alekse Krsmanovića, Boška Bumbića, itd. Ali smo zato doveli više nego adekvatna pojačanja. Pre svih da pomenem Peđu Panića, dugogodišnjeg kapitena Železničara, zatim Ersana Bjelaka iz kruševačkog Napretka, onda Marka Goronjića i Vladimira Lazarevića”, zastao je Stefanović, da bi zatim posebno naglasio:

,,Ono što je možda i najbitnije jeste činjenica da je kostur prošlogodišnje ekipe ostao na okupu. Ukoliko sve bude pod kontrolom, naročito po pitanju zdravlja svih nas, verujem da niko neće moći da ospori činjenicu da KK Čačak 94 zaslužuje da se popenje stepenik više, odnosno da pređe u viši rang takmičenja”, zaključio je Zoran Stefanović.

Piše: Nikola Minović

Komentar