Čačak 94 Quantox savladao Slogu i adekvatno se revanširao za poraz iz prvog dela sezone!

U 16. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije tabor koji sa klupe predvodi Ivan Radovanović dočekao je na parketu Dvorane kraj Morave komšije iz Kraljeva, ekipu Sloge. Bio je to susret broj dva u tekućoj takmičarskoj godini između pomenutih sastava. Za razliku od prvog puta, sada je trijumf zabeležio domaći sastav, koji je slavio rezultatom 88:78 (16:24; 28:13; 23:18; 21:23). Vredno pomena je i to da su igrači domaćeg tima nosili majice sa imenima braće Miloša i Stefana Stojanovića, srpskih dečaka sa Kosova koji su napadnuti i ranjeni na Badnje veče. Takođe, novac od prodaje ulaznica biće poslat za njihov oporavak, a pre toga će kompanija Quantox isti duplirati.

Kao što se moglo i očekivati, domaćin je energičnije i borbenije otvorio susret, jer je odmah hteo da stavi do znanja rivalu kakvu intenciju ima u utakmici. Odbrana je bila zaista na visokom nivou, o čemu govori podatak da je za više od tri minuta primio samo jedan koš. Sa druge strane, i napad Čačana je bio učinkovitiji, tako da je imao dobar početak. Ali polovinom deonice Sloga se probudila, pa je uzvratila istom merom, što joj je donelo čak i vođstvo (6:10). Nalet gostiju zaustavio je Popović. Ipak, gosti se nisu dali omesti, već su došli do prve dvocifrene prednosti (11:22). Do okončanja prvog kvartala Čačak 94 je smanjio deficit na jednu cifru.

Početkom druge deonice Sloga je košem Čekića ponovo povela dvocifrenom razlikom (16:26). Reagovao je Ćurčić, koji je bio uspešan sa distance. Njega je sledio nekoliko saigrača, pa je situacija bila daleko bolja za domaćina, koji je prišao na minus jedan (26:27). To je bio alarm za klupu gostiju da zatraži tajm aut. Ali mladi Ćurčić se nije želeo zaustaviti, već je ubrzo svom timu doneo novo vođstvo (29:27). Od tog momenta ponovo je nastupilo egal stanje. Igralo se koš za koš, tako da niko nije uspeo da se nametne. Takav odnos snaga ostao je do pred kraj poluvremena, kada je čačanski tim serijom pogodaka došao do +10 (44:34). Istina, Sloga je malo smanjila zaostatak, ali je Čačak 94 zadovoljniji otišao na pauzu.

Trojkom Dumića startovalo je drugo poluvreme. Ujedno, Čačak 94 je ponovo imao +10 (47:37). Sloga je pokušala da uzvrati kao u prvoj četvrtini i stvari preuzme u svoje ruke. Domaćin to nije dopustio, već je nastavio da kontroliše susret u velikoj meri. Naravno, bilo je momenata kada su Kraljevčani prilazili rivalu na mali broj poena. Ali odmah bi Čačani uzvratili istom merom, pa bi hitro vratili stvari u prvobitno stanje. Štaviše, posle trojke Gugovića pred kraj trećeg dela igre domaćin je imao najvećih +15 (67:52).

Početkom odsudnog dela igre Sloga je uspela da smanji zaostatak na jednu cifru. Ali nije trebalo čekati dugo da Čačak 94 odgovori kako valja i vrati dvocifeni suficit. Kako se činilo polovinom deonice, domaćin je bio velikim korakom blizu pobede, jer je u zavidnoj meri držao konce igre u svojim rukama. Razume se, Sloga nije posustala, već je na sve načine pokušavala da meč učini neizvesnijim. Nizom dobrih i efikasnih napada Sloga je prišla na minus četiri (78:76), tako da je volšebno uvela meč u egal stanje. Trener Radovanović je shvatio da je đavo odneo šalu, pa je povukao svoje igrače na minut savetovanja. Od tog trenutka Čačak 94 je skupio svoje redove, odgovorio kako treba, pa je do konca susreta pametnom igrom rešio utakmicu u svoju korist.

Čačak 94 Quantox: Radovanović, Đ. V. Ćurčić 11, Popović 5, Pilčević 9, Pulijam 10, Majstorović 18, Pantić 7, Danijels 15, Ndijae, Dumić 8, Gugović 5, Nedeljković.

Sloga: Halil 6, Paunović 11, Petrović, Stajčić 8, Savić 1, Matović, Andervud 15, Todosijević, Čekić 14, Bojanić, Simeunović 15, Stamenić 8.

Tekst i foto: Nikola Minović

Komentar