IVAN RADOVANOVIĆ: Iz ove utakmice jedno su bitna dva boda; ĐORĐE MAJSTOROVIĆ: Smatram da možemo da napredujemo i igramo još bolje!

U ovkiru 16. runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igrači Čačka 94 Quantox po drugi put ove sezone sastali su se sa komšijama iz Kraljeva, ekipom Sloge. Razlika u odnosu na prvi duel jeste ta što je ovog puta trijumf zabeležio čačanski tim, koji je posle 40 minuta silne borbe slavio skorom 88:78 (16:24; 28:13; 23:18; 21:23).

Ovom pobedom Čačak 94 Quantox je u dobroj meri popravio svoju situaciju. Iza sebe je ostavio Novi Pazar, kome beži za jedan trijumf, kao i Kolubaru, od koje je bolji za dve pobede. Takođe, revanširao se Slogi za poraz koji je doživeo u Kraljevu na otvaranju tekuće KLS sezone.

Ivan Radovanović, šef struke Čačka 94 Quantox, ističe da je agresivnost u drugom poluvremenu bila važna za osvajanje dva boda.

,,Iz ove utakmice jedno su bitna dva boda. Rekao sam igračima u svlačionici da sam apsolutno nezadovoljan kako smo igrali. Definitivno, u prvom poluvremenu smo igrali premekano, bez dobre kontrole skoka. Imali smo sreće da Sloga u tim momentima nije ubacila šut za tri poena. To nam je omogućilo da se vratimo iz minusa. U drugom poluvremenu smo uspeli da podignemo nivo agresivnosti, da budemo čvršći i da prepoznamo neke stvari. Ali to je daleko kako bi trebalo da bude. Sledi nam jako težak raspored. Idemo u Valjevo, pa nam dolazi Zdravlje, jedan od direktnih konkurenata. Bez obzira na sve, želim da se zahvalim svim ljudima koji su na praznik došli da nas podrže, to nam mnogo znači. Što se tiče Sloge, od srca joj želim da obezbedi baraž ABA 2 lige. Mislim da to može”, rekao je Ivan Radovanović.

Đorđe Majstorović, prekaljeni košarkaš čačanske ekipe, veruje da ekipa ima još prostora za napredak.

,,Pre svega, želim da se zahvalim ljudima koji su došli da nas podrže, uprkos tome što je praznik. Takođe, pozdravljam i potez kluba, to je primer kako treba da vodimo računa o našim ljudima na Kosovu. A pozdravljam i Slogu, kojoj želim sve najbolje u ABA 2 i KLS ligi. Što se tiče utakmice, uprkos pobedi, nisam zadovoljan, jer smo imali velike padove u igri. Ima stavri koje možemo da popravimo i da igramo puno bolje. Recimo, Sloga nas je nadigrala u skoku. Sreća naša, protivnik je imao loš šut za tr poena. Sloga je dobra ekipa. Nije bilo lako dobiti. Ali splet srećnih okolnosti nas je doveo do pobede. Smatram da možemo da napredujemo i igramo još bolje”, kazao je Đorđe Majstorović.

U sledećem, 17. kolu, tabor iz grada na Moravi putuje u Valjevo, gde će ga dočekati Metalac. Taj meč je planira za subotu 14. januar, a početak susreta je u 19:00.

Tekst i foto: Nikola Minović

Komentar