Čačak94 Quantox zaustavljen na gostovanju u Leskovcu

U okviru 3. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije izabranici Vladimira Lučića otišli su put Leskovca, gde ih je kao domaćin ugostio tim Zdravlja. Iako su Čačani imali silnu želju da upišu prvi trijumf, to im na kraju susreta nije pošlo za rukom, jer je Zdravlje uspelo da odbrani domaći teren, a posle 40 minuta košarke rezultat je glasio 87:66 (21:13; 19:25; 26:13; 21:15).

U prvih 10 minuta Zdravlje je uspelo da oprada ulogu domaćina, jer je taj deo susreta okončalo sa osam poena u plusu. Taj kapital nije bio ogroman, ali je ulivao samopouzdanje.

Već u drugom delu meča došao je odgovor Čačana. Pokazali su gosti ozbiljnu reakciju, pa su uspeli da do odlaska na veliki odmor ozbiljno umanje deficit, koji je iznosio svega dva poena (40:38).

Međutim, pošto su se timovi vratili na parket, Zdravlje je ponovo odigralo odličnu četvrtinu. Štaviše, domaćin je došao do dvocifrenog suficita, koji je obećavao laganiji ulazak u poslednji deo utakmice. Pred Čačkom 94 bio je veoma zahtevan zadatak da preokrene rezultat.

Ipak, uprkos silnom trudu i velikom zalaganju tima iz grada na Moravi, Zdravlje je u odsudnih 10 minuta bilo veoma koncentrisano, pa je meč završilo pobedom.

Doduše, treba istaći da je Čačak 94 Quantox ponovo bio lišen pomoći kapitena Pilčevića, zatim Popovića i Dumića.

Najbolji pojedinac u redovima Čačka 94 Quantox bio je Đorđe V. Ćurčić, koji je utakmicu okončao sa 20 poena. Pored njega, dvocifreni učinak imao je još samo Đorđe Tresač, koji je ubacio 15 poena. Doduše, blizu dvocifrenog broja koševa bio je Đorđe M. Ćurčić, koji je dao devet poena. Takođe, nije zgoreg pomenuti da je prve minute, ali i poene u seniorskoj konkurenciji zabeležio kadet Jakov Tatić, koji je upisao dva poena.

U subotu će Čačak 94 Quantox imati novo gostovanje, a protivnik će biti Spartak iz Subotice. Meč će početi u 19:00.

Zdravlje Leskovac: Gorbačov 1, Stojković, Gavrilović 2, Petković 7, Tavakalajan 13, Radivojević 9, Stajić, Lampkin 16, Škundrić 5, Jovanović 18, Jović 3, Stojanović 13.

Čačak 94 Quantox: Radovanović 6, Đ. V. Ćurčić 20, Andrić 1, Tatić 2, Tresač 15, Paunović, Đ. M. Ćurčić 9, Majstorović 4, Dimić1, Pantić 2, Ndijae, Gugović 6.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Leave a Reply