Čačak 94 sigurno korača ka KLS-u

Čačak 94 nastavio je pobednički niz. U 6. kolu plej-ofa Druge muške lige Srbije tim Ivana Radovanovića je zabeležio trijumf na gostovanju u Surdulici, gde je po drugi put u kratkom vremenskom intervalu pobedio domaći Radnik. Rezultat na kraju susreta je glasio 83:105 (24:32; 14:30; 27:19; 18:24).

Domaćin je nešto bolje startovao meč. Uspeo je da napravi mini-seriju 5:0, što ga je, bez sumnje, dobrano osokolilo. Ali na odgovor Čačana nije trebalo dugo čekati. Munjevitom reakcijom Pilčevića i Gugovića gosti su uspeli da povedu (5:6). Od tog momenta nastupio je rezultatski egal. Tek što bi jedan tim poveo, već u sledećem napadu rival bi anulirao taj kapital, ili bi pak poveo. Međutim, u drugom delu prve četvrtine proradio je iskusni Pantić, pa je Čačak 94 do kraja iste došao do plus osam (24:32), što je bio zavidan kapital.

Drugi deo meča počeo je poprilično neefikasno. Bilo je potrebno da protekne gotovo dva minuta igre pre nego što se zatresla mrežica. A to je prvi uspeo da učini Tresač, koji je pogodio trojku. Njegovim košem Čačak 94 je došao do prve dvocifrene prednosti (24:35). Na njega se nadovezao Pantić, koji je dominirao pod košem Radnika, pa je čačanski tim polako, ali sigurno, došao do velikih +20 (36:56). Razume se, domaćin je pokušao da promeni odnos snaga. Međutim, u toj nameri nije uspeo. Čačak 94 je nastavio da igra u dobrom ritmu, pa je do odlaska na veliki odmor čak i uvećao svoj kapital (38:62). Sve u svemu, iza čačanskog tima je bilo odličnih 20 minuta.

Dobru igru iz prvog Čačak 94 je produžio i u drugom poluvremenu. Sa nekoliko učinkovitih napada došao je do +30 (42:72). Naravno, Radnik je pokušao da reaguje na adekvatan način, ali jedino što je mogao bilo je da sporadično učini nešto dobro u ofanzivi. Zbog takvog odnosa snaga, bilo je očito u kom pravcu je išao susret. Iako je bilo puno do kraja, Čačak 94 je sigurnim koracima išao ka novoj pobedi. Doduše, pred kraj deonice Radnik je smanjio rastojanje, ali ipak nedovoljno da ugrozi supermaciju Čačana.

Poslednji deo susreta bio je stvar puke formalnosti. Čačak 94 je fenomenalnom igrom tokom čitavog meča na vreme rešio pitanje pobednika, pa je u odsudnoj četvrtini igrao taman toliko da drži rivala na odstojanju. Sve u svemu, ovim trijumfom čačanski tim je napravio još jedan veliki korak ka glavnom ovosezonskom cilju – plasmanu u KLS.

Narednog vikenda Čačani će imati priliku da posmatraju novi gradski derbi. Naime, u dvorani kraj Morave ponovo će se sastati Čačak 94 i Železničar. Jedina razlika u odnosu na prethodni duel biće ta što će Čačak 94 biti domaćin. Pomenuti meč je na programu sledećeg vikenda.

Radnik: Nešić 14, Mukanović 5, Stanković 3, Nikolov 13, Škundrić 12, Saičić, Popović 22, Mitić, Karalić 4, Ilić, Rančić 10.

Čačak 94: Pilčević 15, Ćurčić 11, Gugović 14, Zdravković 7, Tresač 14, Paunović 11, Jokić, Dimitrijević, Majstrović, Andrić 7, Pantić 26.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography

Komentar