IVAN RADOVANOVIĆ: Napravili smo veliki broj grešaka; MATIJA POPOVIĆ: Spartak je pametno odigrao u završnici

U okviru 19. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igrači Čačka 94 Quantox dočekali su kolege iz subotičkog Spartaka Office Shoes. Posle silne borbe i preokreta, pobedu je zabeležio sastav sa severa Bačke, koji je slavio rezultatom 79:85 (22:25; 20:17; 20:17; 17:26).

Ivan Radovanović, trener čačanske ekipe, naveo je sve greške svog tima koje su kao rezultat imale poraz.

,,Želim da čestitam ekipi Spartaka na zasluženoj pobedi. Bio je kvalitetniji i mudriji u završnici. To je ono što je presudilo meč. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost, da je to agresivnost na izgubljene lopte i igra u tranziciji. Nismo uspeli da to iskontrolišemo. Izgubili smo 23 lopte, što je previše. S druge strane, primili smo 21 poen iz igre u tranziciji. Slažem se da smo dobro otvorili utakmicu, ali smo starija ekipa, pa smo probali da sa većom rotacijom održimo ritam. Definitivno nam ne odgovara vanredno kolo, jer smo pali sa snagom. Napravili smo veliki broj grešaka, koje nisu karakteristične za ovako iskusnu ekipu”, rekao je Ivan Radovanović.

Matija Popović, krilni igrač Čačka 94 Quantox, ističe poslednji kvartal kao ključni deo utakmice.

,,Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali smo skok u oba pravca, igrali jako u odbrani. Ali desio se pad u poslednjoj četvrtini, kada je Spartak ubacio nekoliko otvorenih šuteva. Pametno je odigrao u završnici i to je kao rezultat imalo njegovu pobedu. Okrećemo se borbi za opstanak, a videćemo kako će biti”, izjavio je Matija Popović.

U narednom kolu Čačak 94 Quantox će gostovati ekipi Kolubare LA 2003. Meč u Lazarevcu je na programu u subotu 28. januara, a početak duela je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović

Komentar