Jakov Tatić potpisao stipendijski ugovor sa našim klubom!

Jakov je momak ko je rođen 12.11.2006. u Čačku. Košarkom pocinje da se bavi u KK Mladost gde je prošao školu košarke, kao i selekcije mlađih pionira i pionira. Jednu sezonu kao mlađi kadet provodi u KK Borac. Od prošle godine clan KK Čačak 94. Sjajnim igrama predvodi kadetski tim do plasmana u Triglav ligu Srbije kroz dva kruga kvalifikacija. U ligaškom delu najelitnijeg ranga takmičenja za kadete sa ukupno 529 postignutih poena(25,2 po utakmici) postaje prvi strelac lige. U prethodnoj sezoni sa nepunih 16 godina debitovao za prvi tim u KLS. Ovog leta predvodio reprezentaciju 3X3 na kvalifikacijama za EP održanim u Mađarskoj.
Ovim potpisom klub nagrađuje Jakova za sve do sada urađeno i šalje jasnu poruku i njemu i ostalim talentovanim igračima da će se u perspektivi sve više oslanjati na sopstvene snage iz mlađih kategorija. Jakovu želimo puno sreće u narednim izazovima.

 

Klub se takođe na prigodan način oprostio od Jakova Simovića, koji je prošle sezone nastupao za naš kadetski tim uz debi u seniorskoj konkurenciji u KLS. Jakov će svoje dalje obrazovanje, ali i košarkašku karijeru nastaviti u Americi. On će od naredne školske godine pohađati Layton Christian Academy iz američke države Utah.

Komentar