Prva pobeda u sezoni na gostovanju Tamišu

U drugom kolu Košarkaške lige Srbije naša ekipa gostovala je Tamišu iz Pančeva. Ekipa koja igra veoma dobro na domaćem terenu, ali naš tim imao je jasan plan, a to je osvajanje 2 boda i upisivanje prve pobede u ovoj sezoni.

Utakmicu je otvorio poenima naš najiskusniji igrač Pantić, ali ipak domaći su nalazili rešenja na obruču i sa linije slobodnih bacanja. Prva četvrtina nagovestila je veliku borbu, s obzirom da je rezultat nakon prvih 10 minuta glasio 22:25 u korist naše ekipe. Ipak, u drugoj četvrtini, pogotovu poslednjih 5 minuta prvog poluvremena, naš tim je pokazao sav svoj potencijal, pre svega u odbrani, te se na poluvreme otišlo sa prednošću od 19 poena u korist naše ekipe.

Iako je velika prednost bila na strani našeg tima, sredinom 3/4  dolazi do incidenta u kom su isključena 3 igrača, Nerandžić i Dodić iz našeg tima i Terzić iz ekipe Tamiša. Uz veliki broj slobodnih bacanja, domaći stižu u jednom trenutku i do jednocifrenog zaostatka, ali tad do izražaja još jednom dolazi odbrana naše ekipe, koja na kraju privodi meč kraju i beleži velikih 2 boda u gostima.

Pulliam je pokazao da je dosta falio ekipi na otvaranju sezone, na meču protiv Zlatibora. Uz njega, Dumić i Dodić su se izdvojili poenterski, ali ovo je velika timska pobeda za koju su svi zaslužni.

Naš tim se okreće novom izazovu u KLS, gde nam u okviru 3. kola u goste dolazi ekipa Novog Pazara.

Čačak94 Quantox: Cool 7p, Dodić 15p, Stajčić 6p, Pulliam 16p 6as, Grojić, Pešaković 9p, Lakić 7p, Gašić, Pantić 6p, Danilović, Nerandžić 9p 7sk, Dumić 16p

Leave a Reply