Naša ekipa poražena na gostovanju Metalcu u Valjevu

IVAN RADOVANOVIĆ: Bili smo ispod svakog nivoa; VUK GUGOVIĆ: Falilo je agresivnosti i energije!

U sastavu 17. runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igrači Čačka 94 Quantox imali su priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmere snagu i košarkašku veštinu sa kolegama iz valjevskog Metalca, liderima domaćeg prvenstva. Na koncu susreta, domaćin je uspeo da odbrani svoj parket, pa je konačan rezultat glasio 82:67 (19:16; 24:16; 21:17; 18:18).

Ivan Radovanović, šef struke Čačana, posle meča je naveo greške koje je njegov tim pravio tokom susreta.

,,Čestitam Metalcu na zasluženoj pobedi, danas nas je nadigrao u svakom segmentu. Znali smo da će posle poraza u prošlom kolu protiv Leskovca želeti da pokaže reakciju. I jeste, naravno. Ali mi smo bili ispod svakog nivoa. Sve ono što smo apostrofirali da je prednost Metalca, nismo uspeli da iskontrolišemo. Primili smo 54 poena iz reketa, što je jednostavno nedopustivo. Sa takvim pristupom u odbrani i radom nije izvodljivo da budemo u prilici da pobedimo utakmicu. Probali smo nekim alternativnim odbranama, uspeli smo u jednom trenutku da se vratimo, ali sve je to bilo kratkog daha”, kritičan je trener Čačka 94 Quantox.

Zatim, još je dodao.

,,Na nama je da vidimo šta ćemo i kako da radimo. U narednih četiri, pet kola čekaju nas odlučujuće utakmice u borbi za opstanak. Nadam se da ćemo uspeti u tome”, izjavio je Ivan Radovanović.

Vuk Gugović, košarkaš Čačka 94 Quantox, smatra da je falilo više agresivnosti od strane njegove ekipe.

,,Prvo bih čestitao ekipi Metalca na zasluženoj pobedi. Mislim da nismo pokazali ono što smo se dogovorili da hoćemo. Nismo bili dovoljno agresivni u situacijama kada smo to mogli. Takođe, falilo je i energije, kao i nekih sitnica koje bi nam dale vetar u leđa”, rekao je Vuk Gugović.

Tekst: Nikola Minović
Foto: Sreten Pantelić

Leave a Reply